Libertate

Duminica am fost la Gradina Zoologica. Am vazut animale care primeau hrana, fara riscul de a fi atacate de pradatori, vanatori, adica in siguranta. Cu toate acestea, tristetea se asterne de cum intri pe poarta Gradinii, te uiti in dreapta si vezi expresia de pe fata caprioarei care vine la gard si cu ochi galesi implora ajutor.
Langa mine se afla un copil de 4-5 ani care o compatimea. Oare de ce? Ce a simtit acel copil? Suferinta datorata lipsei Libertatii, data de grilajele ce-i opreau mersul zburdalnic, in drumul ei spre Fericire.
Am remarcat asemanarea dintre animalele ingradite si oameni. De ce exista suferinta? Oare nu pentru ca Omul a fost invatat sa caute ceea ce-l omoara in interior, exact ca picatura chinezeasca? Cate un strop de otrava in fiecare zi, prin secretia de cortizol.
Sufletul este liber. Prin incarnare se imbraca intr-o haina, care pe masura trecerii timpului devine din ce in ce mai grea si se transforma in aceeasi cusca cu grilaje pentru om.
Orice copil are aripi interioare, aripi ce incep sa se franga odata cu inaintarea in varsta. Apoi incepe sa cerseasca iubire, libertate, fericire.
Iesi din zona de confort, deschide-ti aripile si zboara pe drumul Libertatii, inspira si expira Iubire, degaja Fericire!

reflexo