Despre Dorinta si Suferinta

Stabilim de la inceput ca Omul este trinitate: trup, spirit, minte.
Spiritul este o scanteie divina, o forta care da viata, nu emite judecati, nu are dorinte, asteptari, este abandonat in Dumnezeu.Trupul fara spirit n-ar exista. Ramane Mintea cea care este tot timpul nelinistita, exprima mii de ganduri pe zi, are dorinte, frici, judecati.
Ce este Mintea?
Mintea este rezultatul debitului de informatii din Univers. Ea are legatura cu creierul, emitator-receptor prin intermediul neuronilor.
Neuronii transpun informatia intr-o imagine, iar mintea da un sens logic acelei imagini sub forma unui gand, in functie de ceea ce persoana a acumulat deja, de experientele, starile sufletesti, emotiile din trecut. Cel care priveste atat mintea, cat si trupul, este Observatorul din om sau Spiritul.
Orice dorinta produce suferinta. De ce?
Dorinta apare atunci cand persoana se recunoaste ca fiind mintea sau trupul.
V-ati intrebat de ce la indeplinirea unei dorinte nu sunteti multumiti pentru mult timp? Intotdeauna apare o alta dorinta.
Omul este energie. 99,9% din corpul nostru este spatiu umplut cu energie, campuri cuantice care fauresc interactiunea dintre noi, asigura soliditatea lucrurilor. Totul in Univers curge, energia fiind intr-o continua miscare.
Atunci cand persoana isi arunca undita in oceanul existentei, de fapt incearca sa prinda si sa pastreze numai pentru ea un gand, pentru a-l investi in sentimentul de Sine.
Orice om care nu se supune efemeritatii lucrurilor, sufera. De aceea, numai din pozitia de Observator, din identificarea cu Spiritul, din starea de Abandon in Dumnezeu, obtinem adevarata Eliberare. Tot ce trebuie sa facem este sa ne urmam instinctul, sa urmarim semnele pe care Universul ni le trimite si sa ne bucuram ca Existam.

Pace si lumina in suflet va doresc!

reflexo