Povestea mea

Harul meu,

pentru ca de fapt despre el vreau sa va vorbesc, l-am descoperit  inca din copilarie, cand ma jucam cu copiii si papusile in curtea casei bunicilor, unde mi-am petrecut copilaria. Aceste jocuri  imi ofereau prilejul de a educa, ingriji si vindeca oameni.  Spun oameni,  pentru ca de fiecare data luam jocul in serios si ma implicam cu daruire si constiinciozitate. Tot in curtea bunicilor am crescut cu frica de Dumnezeu, am cunoscut  religia crestin ortodoxa  prin  mersul  regulat  la  biserica,  dar inca nu-l cunoscusem  cu adevarat  pe  Dumnezeu si nu descoperisem  spiritualitatea.

Dupa terminarea  scolii primare, tot bunica mea a fost cea care m-a luat de mana si m-a inscris la Liceul pedadogic, intrucat  a remarcat la mine inclinatiile spre  pedagogie. Dupa terminarea liceului am  predat  o perioada la tara, iar dupa casatorie m-am mutat alaturi de sotul meu in Bucuresti si am continuat  sa lucrez  in invatamant, facand ceea ce-mi era menit sa fac.

M-am intors in locul natal, eram la casa mea, aveam un sot, o meserie, insa nu eram fericita, nu ma simteam implinita. Ceva lipsea. Asa ca, la varsta de 22 de ani m-am intrebat:

Atat? Asta e tot?

Simt ca pot mai mult, imi doresc mai mult, trebuie sa fie mai mult! Imi doresc sa calatoresc, sa vad locuri, sa descopar natura ,sa cunosc oamenii, sa ma aproprii de ei, sa inteleg ce simt ei, cine sunt ei, cine suntem noi, ce suntem noi.

M-am gasit  prinsa intre ratiune si simtire. Aveam dorinte si framantari,o  viata sociala si un rol in societate. Cum drumul spre Lumina este sinuos, am traversat carari cu suisuri si coborasuri.  Sistemul de invatamant m-a indepartat de ceea ce credeam ca mi-e menit sa profesez, iar pasii vietii m-au condus catre natura, odata cu admiterea la  Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara Bucuresti, Facultatea de Horticultura, facultate pe care am urmat-o la zi, cu rezultate foarte bune, dar numai din dragoste pentru natura, eu fiind convinsa ca nu am sa profesez meseria de inginer horticol, stiind ca nu acesta este destinul meu.

Cei 4 ani de facultate m-au ajutat sa-mi dezvolt  gandirea analitica si sa ma conectez cu natura. In urma unei mosteniri de terenuri primite de sotul meu in 2009, am luat decizia sa vindem garsoniera din Bucuresti in care locuiam si sa imbratisam schimbarea cu toate riscurile implicate in ceea ce priveste siguranta. Ramasi fara chei, cu cate un rucsac in spate, am pornit in explorarea necunoscutului. A fost o transformare totala, cu un impact naucitor pe toate planurile. Ne-am urcat in autocar, iar dupa un drum anevoios de doua zile, ne-am trezit in mijlocul unei autogari pustii intr- un orasel de provincie din Spania. Atunci am inteles ca nu sunt ceea ce credeam ca sunt, ca un manunchi de ganduri nu ma definesc.

Am Simtit Libertatea, Energia cum imi invaluie trupul, Mintea cum mi se goleste de vechiul Eu, cum scanteia de lumina ce ardea mocnit in piept  incepe sa devina flacara.

Timp de sapte ani au durat cautarile, in peste patruzeci de tari din Asia, Africa si Europa pana  in nord la Cercul Polar. Mare parte din  acest timp am petrecut-o intr-o continua observare a relatiei dintre Om si Om, dintre Om si natura ,  dintre Om si Dumnezeu.  Am contemplat, meditat, am citit carti de filosofie si spiritualitate,  pentru a ma ajuta sa gasesc raspunsuri la intrebari ce ma framantau, de natura existentiala. La sfarsitul  acestori ani, am ajuns la intelegerea faptului ca totul se intampla Aici si Acum, nu exista nimic altceva in afara de momentul prezent, si ca ceea ce-mi provoaca suferinta, este identificarea cu mintea si timpul psihologic.

Mintea nu are cum sa-l gaseasca pe Dumnezeu deoarece EL se afla dincolo de minte. Pe masura evolutiei mele spiritulale s-au produs si schimbari in planul  fizic. Am devenit un alt om , cu altfel de dorinte, inclinatii si aptitudini.

Am descoperit Reiki si din primul moment m-am simtit invaluita de Energia Universala, m-am simtit conectata cu tot ceea ce inseamna viata, palmele au inceput sa ma furnice, intregul corp devenind un canal de energie, energie ce patrunde in corpul meu prin crestetul capului si se revarsa prin palme.

 Reintoarsa  in Romania, am  descoperit  Reflexologia, terapie pe care am indragit-o imediat, considerand-o alaturi de Reiki, o unealta de vindecare potrivita in mainile mele.  In continuare am studiat  si aprofundat  aceste doua  terapii, inclusiv anatomia corpului uman, urmand  cursuri  profesionale in domeniu.  La terminarea acestora  am devenit  Maestru Reiki si Specialist Reflexolog, fapt ce mi-a oferit incredere deplina in mine si m-a determinat sa deschid un  Cabinet de Medicina Complementara / Alternativa.

Acum, dupa  aproape doi ani de zile de la infiintarea cabinetului, a aprecierilor oamenilor care i-au trecut pragul, cat si a  rezultatelor ce reies din fisele pacientilor, pot spune ca imi indeplinesc adevaratul scop al existentei.

Terapeut Nicoleta Ignat

reflexo